Lärarnas egna kommentarer från epost

Har du funderingar kring Skellefte-Tekniken kan det bästa vara att prata med någon lärare som gått fortbildningen och arbetar med materialet.

Skellefte-Tekniken har över åren (sedan -98) utbildat skolor från Haparanda i norr till Lund i söder.
Tag kontakt med oss så kan vi skicka en lista med skolor som är lämpliga geografiskt och/eller har samma inriktigt, t ex Montessoriskolor runt om i Sverige.
Ligger de geografiskt nära kan ett studiebesök vara informativt.

 

Förra läsåret gick jag kurs för dig och tyckte det var toppen. Den skola jag jobbade på då köpte in rubbet år 1-6. Jag hann jobba med det i år 2 och 4 under vårterminen. Nu har jag bytt skola och jobbar på en annan F-6skola. Pga min entusiasm så är mina kollegor på min nya skola också intresserade. Kan du skicka mig lite info om priser på material och utbildning. Vi skulle behöva lådor år 1-6 och 2 verktygslådor på hjul. Den utbildning du gav var suverän. Satt på fredag em och bara önskade att inte klockan skulle gå så fort!!!

Barbro


Hej Bertil!
I tisdags var jag på möte med högstadielärare som undervisar no och teknik på ……skolan. De hade haft nationellt prov i no och ville träffa oss som undervisade dem innan för att ge oss återkoppling. En av högstadielärarna framhöll ditt material, han sa att de som jobbat med Skellefte-Tekniken kunde bland annat koppla så att en lampa lyser med hjälp av ett batteri.
Ha det gott! // Lena


Hej!
När jag berättade om Skellefte-teknikkursen och visade veckans bildgåta/or för sonen som just börjat Chalmers sa han: -Åh, jag önskar att jag hade fått jobba med detta i grundskolan. Jag känner mig inspirerad och full av lust jobba med detta. Det känns så rätt på alla plan.
Med vänliga hälsningar Kicki


Hej Bertil!
Jag håller helt med dig ang. överensstämmelsen med läroplanen. Var till Gävle och avslutade min LLU utbildning och då handlade det om no och vi diskuterade boken Våga språnget som vi läst och då slog det mig flera gånger under dagen hur bra Skellefte-Tekniken är och att det stämmer med den nya läroplanen. Jag gjorde även reklam för materialet och den pedagogiska idén så jag hoppas att de hör av sig från Gävle. Ska övertala min nya ledning att köpa in materialet.
Lena i Hudiksvall


Hej Elin och Bertil!
Vill bara tacka er för snabb service vad gäller material. Dig Bertil vill jag tacka för en enastående inspirerande kurs. Nu har jag kört Skellefte-tekniken med min nuvarande elevgrupp i fem omgångar och nu börjar jag se resultat i hur de tar sig an lådorna. Er verktygslåda älskar jag. Den är så finurlig.
Tack och på återhörande/
Anna Eriksskolan, Uppsala.


Tjena Bertil o Elin!
jag har teknik med åk 2,3,4,5! jag tycker att det är skitkul med tekniken o era uppgifter som ni gjort. och barnen skulle kunna ha tekniken hela dagarna om dom fick bestämma. Bygg uppgifterna tycker barnen är grymt roliga!
Mvh
Fredrik i Vaxholm.


Hej Bertil!
Jag får diskutera fortbildningen med rektorn. Det är ett antal klasser här som arbetar med Skellefte-Tekniken. Alla tycker att det mycket bra, och eleverna är entusiastiska. Jag återkommer.
Mvh Asta i Göteborg


Hej har nu haft mitt först tillfälle och både jag och eleverna är lyriska . Toppenkul. Nu till små frågor jag har..........
Marielle i Funäsdalen.


"Hej Bertil
...........TACK för informationen. Jag vet att arbetet med Skellefte-Tekniken fungerar ypperligt. På den skola jag tidigare var rektor arbetade vi med det upplägget.
Vänligen Cajsa från Härjedalen”


”Jag har arbetat som lärare i 8 år och jag har aldrig mött ett sådant stort engagemang ifrån eleverna som när det gäller Skellefte-Tekniken. Varje vecka möts man av frågan, När skall vi ha No-teknik? Elever som inte annars tar för sig och hörs så mycket får stort utrymme under de här lektionerna då det bygger på samarbete och delat ansvar. På vår skola har även fritidspedagogerna arbetat mycket med Skellefte-Tekniken under skolsamverkan ”.
/Viktoria i Göteborg


"Hej Bertil och Elin!
Jag skulle gärna vilja ha era nyhetsbrev m.m. sända till min hemadress för att kunna följa med i teknikens under i er regi. Om ni har möjlighet att göra det så blir jag väldigt tacksam. Det har varit "skitkul" att jobba med mina ettor och tidigare femmor med tekniken. Det är helt otroligt vad barnen växer när de "måste" prova själva. Dina kurser glömmer jag inte i första taget, jag hoppas att det kommer fler tillfällen för mig att lära mig ytterligare saker inom teknik, pedagogik och samarbete, nyfikenheten är definitivt väckt. Hoppas att sommaren har varit bra och att hösten får fortsätta med bra väder och klara dagar."
Iréne i Boden.


”Hej Bertil!
Vi har kommit igång. Det är succé. Våra elever fungerar jättebra med ditt material… …Att sätta ihop eleverna efter ditt koncept gör vi nu också i allt annat samarbete.”
/Anita & Tobias (Montessori)


"....Våra elever tycker det är toppen! även vi lärare är mycket förtjusta att arbeta med materialet då det innefattar så många moment. Ett stort TACK till Dig som har lagt så många år på att arbeta fram det hela."
Med vänlig hälsning/
Viveka i Lund


"Hej!
Tack för att du mailar om Skelleftetekniken. Det är jättekul att arbeta med den. Om jag frågar mina elever vad de tycker om Skelleftetekniken, så får jag svaret: Det är den roligaste lektionen under hela veckan. Just nu jobbar min klass 3-4 tillsammans med klass 2. Vi är 36 elever som jobbar ihop och det fungerar alldeles utmärkt. Alla i 3-4: an tyckte att lådan jämvikt med det gungande ljuset var så spännande."
/Kerstin i Skåne


"....Tack för två givande dagar förresten!
Det bästa med alltihop är det suveräna "tänket" att detta ska ge bra mycket mer än bara teknikkunskaper!"
Hälsningar Eva i ett soligt Sundsvall.


"Hej Bertil!
Vi har nu kört på med tekniken i två terminer. Både mina elever och jag tycker det har varit lärorikt och skoj.
Glad Påsk / Greta i Boden


Hej på er!
Det går fin-fint med Skellefte-Tekniken! Eller, nästan för bra. Jag har hur många åldrar som helst här på ...................."
Maud i Sundsvall


"Hej.
Ha en riktigt bra sommar du med. Våra elever gillar s-tekniken jättemycket, hoppas fler lärare går din utbildning."
MVH Elisabeth i Timrå


"Hej Bertil
Ditt arbete är jätteviktigt - värdegrunden med det sociala samspelet i vardagligt arbete lägger grunden för elevers lärande och växande som människor."
/Maria i Luleå